Günümüzde yaygın şekilde kullanılan bir epilasyon türüdür.

Lazer epilasyon uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Tercih edilecek makineler, kıla özel 755 nanometrelik dalga boyu olan alexandrite laser tipi makineler olmalıdır. İşlemden sonra mutlaka 3 hafta boyunca lazerli bölgeye, güneşin ultraviyole A, ultraviyole B ışınlarının zararlarına önlem olarak 50 faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Klaspesifik olmayan lazerlerin dalga boyları daha derine gider, bu sebeple ciltte zararlar görülebilir.

Lazer ışınlarının etkisi sadece birkaç milimetreyle sınırlı olduğundan iç organlara zarar vermediği söylenmektedir. Ciltte kızarıklık kaşıntı gibi 3-4 gün süren etkiler dışında ciddi zararlar vermediği görülmüştür.

Hamilelik Döneminde Lazer 

Lazer ışını birkaç milimetre ile sınırlı kalır ve bebeğe ulaşmaz. Ancak annenin hamilelik sırasında psikolojik ve vücut olarak rahat olması için ve lazer epilasyonun iyi bir şekilde araştırılıp uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinden, başlayan bir epilasyon varsa hamilelik sonrasına ertelenmesi önerilir.

Kısırlık Yapabilir mi ?

Birkaç milimetreye etki eden ve yaklaşık 20 yıldır uygulanan lazer yöntemi, iç organlara ulaşmadığı için herhangi bir kısırlık etkisine yol açmadığı gözlenmiştir.

Erkeklerde Lazer Yöntemi 

Bayanlara olan etkileriyle aynı olmakla beraber çok esmer tenli erkeklerde, yüzde leke oluşturma riski daha fazladır. Çok yağlı ciltlerde ise sivilcelenme oluşturabilir.

Kesinlikle Uygulanmaması Gerekli Durumlar

  • Ciltte iltihap rahatsızlığı
  • Uçuk, siğil
  • Akıntılı egzama

Riskli Durumlar

  • Işığa duyarlı kronik cilt rahatsızlığı durumu
  • Güneş ışınlarına karşı alerji durumu
  • Güneş yanığı olan ve solaryumda yanma durumu

Elektroliz Yöntemi
Bu yöntemde cilt içine yerleştirilen küçük ve ince bir iğne yardımıyla elektrik akımı verilerek kıl kökü tahrip edilir. Uzun yıllardır uygulanan bu yöntemin hamilelik ve benzeri durumlara etkisi görülmemiştir. Ancak yine de hamilelik döneminde bu tarz yöntemler tercih edilmez.

Elektroliz yönteminin steril ortamda uygulanması enfeksiyon riskine karşı çok önemlidir.